Υλικά
4 μπουτάκια γαλοπούλας
2 κούπες ζάχαρη
150 γρ βούτυρο
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
100 γρ γιαούρτι
Για σάλτσα μελι:
1 κούπα μέλι
100 γρ μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε στον κάδο την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Ρίχνουμε τα αυγά και τον χυμό πορτοκάλι. Θα έχει περίεργη όψη αλλά δεν πειράζει.
Σιγά σιγά μετά ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε το γιαούρτι τελευταίο. Θέλει ανακάτεμα με το χέρι και όχι στο μίξερ γιατί θα κόψει.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί και ψήνουμε στους 170 για 1 ώρα μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την μαύρη ζάχαρη με το μέλι και το ρίχνουμε σαν σάλτσα. Δεν σιροπιάζουμε το γλυκό.
Καλή απόλαυση!